|
| Navigare site |
|
 |
|
» Bine ati venit !
› by teuzza on Azi, la 00:47
» RUGAMINTE-INTERPRETARE ASTROGRAMA
› by rodinabianca on Azi, la 00:11
» Lamurire
› by Antares on Ieri, la 23:46
» as dori sa imi interpreteze cineva o astrograma
› by azra on Ieri, la 23:38
» Conjunctie Luna-Marte,
› by ema123 on Ieri, la 23:27
» copii inteligenti
› by Antares on Ieri, la 22:39
» Consumul de droguri
› by rares_marconi on Ieri, la 22:38
» Salvat de Dumnezeu
› by Georgiana_coryna on Ieri, la 21:55
» Suflete-pereche; dureri sfasietoare!
› by FlorentinaMaya on Ieri, la 19:41
» Soare conjunct cu 3 planete
› by oanavril on Ieri, la 19:38
|
|  |
 |
Autor |
Mesaj |
 |
 |
adriana catargiu
Neofitus

Data înscrierii: 26/Iul/2008 Mesaje: 20
|
Trimis: Lun 28 Iul 2008, 21:24 Titlul subiectului:
|
|
|
|
In legatura cu celebra opera:tabloul lui Leonardo Da Vinci, si cu lucrarile lui Dan Brown,cred ca suntem prea creduli.Biblia ne arată foarte clar că :Isus a venit la masă ,ca să sărbătorescă Paștele numai cu cei doisprezece ucenici,Marcu 14:17. In Mat. 10: 1-5, se poate afla lista cu numele lor și se poate constata că intre apostoli nu exista nicio femeie.(femeia nu are acest drept) Iată numele celor doisprezece apostoli ai lui Isus: Simon (Petru), Andrei, Iacov fiul lui Zebedei, Ioan, Filip, Bartolomeu, Toma, Matei, Iacov,fiul luiAlfeu, Levi,Simon și Iuda,in total doisprezece. Domnul D. Brown spune că acea persoană din dreapta lui Isus, are trăsături feminine, și că ar fi chiar soția lui Isus.Dar , de ce este atunci culcată pe ucenicul din dreapta ei dacă era Maria Magdalena ,soția lui Isus? In acest caz este ea pictată intr-o poziție care să nu il supere pe Isus ca soț? Nu mi se pare o idee sustinuta cu argumente foarte certe.Mai apoi după aproape 1500 de ani ,Leonardo da Vinci pictează din imaginația sa, ultima cină a lui Isus Cristos (1495-1498) unde, nici o figură nu poate ca să corespundă cu realitatea ...
|
|
 |
 |
Sus
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Antares
Adeptus Major

Data înscrierii: 13/Sep/2006 Mesaje: 664 Locație: Peste tot si nicaieri.
|
Trimis: Mar 29 Iul 2008, 02:04 Titlul subiectului:
|
|
|
Daca este adevarat ca discipolul de langa Iisus seamana cu o femeie, atunci e posibil ca Leonardo DaVinci sa fi avut simtul ironiei foarte dezvoltat si sa-l fi pictat inadins astfel. Probabil ca sa scoata in evidenta altceva...
_________________ Să știi și să trăiești.
|
|
 |
 |
Sus
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
adriana catargiu
Neofitus

Data înscrierii: 26/Iul/2008 Mesaje: 20
|
Trimis: Mar 29 Iul 2008, 16:54 Titlul subiectului:
|
|
|
|
Daca presupunem ca in dreapta lui Iisus era Maria Magdalena, inseamna ca unul din apostoli lipseste,ceea ce din nou nu e credibil...ar fi trb sa existe o explicatie si pt asta...
|
|
 |
 |
Sus
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Moonlight
Probationer

Data înscrierii: 05/Iun/2009 Mesaje: 13 Locație: Viena, Austria
|
Trimis: Vin 05 Iun 2009, 21:47 Titlul subiectului:
Re: A fost Isus Cristos casatorit si a avut un copil? |
|
|
| mihaela a scris: | | Dan Brown, istoric si scriitor, prin romananul Codul lui Da Vinci ce s-a vandut |
Faptul ca aceasta carte s-a vandut in Occident nu are relevanta pentru existenta lui Iisus.
Romanul este in mod cert o fictiune. D Brown foloseste o gama bogata de elemente pentru a crea mister si suspans si pentru a vinde romanul. De fapt acesta este singura realitate. Mie personal nici calitatea romanului nu mi s-a parut f buna.
Cat despre astrograma lui Iisus eu nu stiu daca este tocmai corecta. Pot sa spun cu certitudine ca istoricii au dovedit ca anul 5 i.Hr. este anul nasterii si nu anul 7 i. Hr..Te rog sa-mi spui si mie sursa de informare pentru ca sunt f interesta de subiect prin natura profesiei.
Oricum, eu sunt crestin ortodox si cand am citit aceasta carte m-am intristat si am incercat sa-mi imaginezz lumea fara Crestinism, fara Iisus Christos deoarece aceasta carte incearca sa puna in discutie existenta lui Iisus, daca nu si moralitatea acestuia, si chiar veridicitatea Bibliei.
Evident, fiecare este libersa gandeasca.
_________________ "Nu exista orizont pentru cei care nu spera"MN
|
|
 |
 |
Sus
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
mihay
Neofitus

Data înscrierii: 29/Iun/2009 Mesaje: 38
|
Trimis: Vin 17 Iul 2009, 14:38 Titlul subiectului:
Parere |
|
|
|
Am vazut si eu o emisiune legata de aces subiect, un documentar facut de americani. Spuneau ca au gasit osemintele Mantuietorului, ale Mariei Magdalena si ale copiilor lor, ba chiar si pe cele ale parintilor si fratilor Sai. Sincer, de unde poate sti lumea cu exactitate, data, ziua, ora nasterii Mantuietorului, sau chiar ADNeul? Are cineva un registru, din acea perioada, in care sa scrie toate datele corect, fara aproximari si pareri? In legatura cu ce a facut pana la 30 de ani, se stie ca a stat in templu, invatand si interpretand pentru sine si altii legiile biblice. Fara dovezi clare se poate spune, ca acesti savanti doar emit teorii fictive. Daca ar fi fost ca El sa se fi casatorit cu Maria Magdalena, atunci trebuie citit cu atentie in Biblie, unde anume se face referire la ea. Apare in perioada in care El strabatea lumea alaturi de apostolii sai, adica dupa 30 de ani, si daca s-au scris despre minunile lui, putea la fel de bine sa se scrie si despre casatoria Lui. Nu este o rusine sa fi casatorit, nici un fapt condamnabil. Au fost si sfinti si apostoli care au avut familie, de ex. apostolul Petru; se spune ca Iisus a tamaduit-o pe soacra sa (deci era insurat). Dar despre Iisius nu am regasit in Biblie pasaje care sa spuna ca mama Sa, Maria, ar mai fi avut alti copii, sau ca Iisus ar fi avut alt rol in viata Mariei Magdalena, decat de povatuitor, care a intors-o catre o viata cinstita. Pentru cei care nu au o Biblie pot cauta pe Wikipedia despre Iisus.
|
|
 |
 |
Sus
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
anys
Zelator

Data înscrierii: 10/Feb/2009 Mesaje: 61
|
Trimis: Sâm 18 Iul 2009, 13:44 Titlul subiectului:
|
|
|
|
Din ceea ce am citit si ce am inteles mai ales din noul testament eu cred cu tarie ca astea sant simple speculatii.Biblia mentioneaza de mai multe ori ca intre acei Apostoli,Domnul Isus avea unul despre care se spune ca era iubitul lui Hristos,adica sa ne intelegem ca era unul preferat,cel despre care mentionati in povestea cu cina cea de taina.Si pentru ca si mie mi-a starnit curiozitatea pentru ca nu i se mentiona numele,am incercat sa aflu mai multe,si am intrebat si un preot despre acest apostol.Mi sa spus ca este vorba despre Apostolul Ioan,cel care a scris apocalipsa,si am inteles si de ce era preferat si iubit...pentru ca el isi pastrase fecioara,adica era curat si de aici probabil este reprezentat cu o imagine mai feciorelnica.Asa ca daca Domnul si-a aratat preferinta catre cei care se pastreaza curati avand totodata iubire si pentru cei care se casatoresc,eu nu cred ca cel fara de pacat ar fii putut sa se casatoreasca.
|
|
 |
 |
Sus
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Octavian
Adeptus Exemptus

Data înscrierii: 26/Ian/2008 Mesaje: 1190
|
Trimis: Sâm 18 Iul 2009, 14:26 Titlul subiectului:
|
|
|
Tot nu inteleg: de unde alaturarea sexului de pacat? Adica bun, da, se poate ajunge la deviatii care nu sunt tocmai in regula.
Dar sexul in sine nu are legatura cu pacatul.
Sa nu uitam ca preotii ortodoxi sunt obigatoriu casatoriti. Adica vreti sa spuneti ca pentru a deveni preot trebuie sa fii pacatos?
|
|
 |
 |
Sus
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
anys
Zelator

|
Trimis: Sâm 18 Iul 2009, 15:26 Titlul subiectului:
|
|
|
Despre casatorie,necasatorie si vaduvie
1Cat despre cele ce mi-ati scris,bine este pentru om sa nu se atinga de femeie.
2Dar din cauza desfranarii fiecare sa-si aiba femeia sa si fiecare femeie sa-si aiba barbatul sau.
3Barbatul sa-i dea femeii iubirea datorata asemenea si femeia barbatului.
4Femeia nu este stapana pe trupul sau,ci barbatul;asemenea nici barbatul nu este stapan pe trupul sau ci femeia.
5Sa nu va lipsiti unul de altul,decat cu buna invoiala pentru un timp,ca sa va indeledniciti cu postul si cu rugaciunea,si iarasi sa fiti impreuna ca sa nu va ispitesca satana,din pricina neinfranarii voastre.
6Si aceasta o spun ca un sfat nu ca o porunca.
7Eu voiesc ca toti oamenii sa fier cum sant eu insumi.Dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui:unul asa,altul intr-alt fel.
8Celor ce sant necasatoriti si vaduvelor le spun:Bine este pentru ei sa ramana ca si mine.
9Daca insa nu pot sa se infraneze,sa se casatoreasca,decat sa arda.
10Iar celor ce sant casatoriti lr poruncesc.nu eu,ci Domnul:Femeia sa nu sedesparta de barbat!
11Iar daca sa despartit,sa ramana nemaritata,sau se impace cu barbatul sau;tot asa barbatul sa nu-si lase femeia.
12Celorlati le graiesceu;nu Domnul:Daca un frate are o sotie necredincioasa,si ea voieste sa vietuiasca cu el,sa nu o lase.
13Si o femeie,daca are barbat necredincios,si el binevoiestesa locuiasca cu ea,sa nu-si lase barbatul.
14Caci barbatul necredincios se sfinteste prin femeia credincioasa si femeia necredincioasa se sfinteste prin barbatul credincios.Altmintrelea, copii vostriar fi necurati,dar acum ei sant sfinti.
15Daca insa cel necredincios se desparte,sa se desparta.In astfel de imprejurare,fratele sau sora nu sant legati;caci Dumnezeu ne-a chemat spre pace.
16Caci,ce stii tu femeie,daca iti vei mantui barbatul?Sau ce stii tu,barbate,dava iti vei mantui femeia?
17Numai ca,asa cum a dat Domnul fiecaruia,asa cum l-a chemat Dumnezeu pe fiecare,astfel sa umble.Si asa randuiesc in toate bisericile.
.................................................................
22Caci robul, care a fost chemat in Domnul,este un liberat al Domnului.Tot asa cel chemat liber este rob al lui Hristos.
23Cu ce pretati fost cumparati.Nu va faceti robi oamenilor.
24Fiecare,ffratilor,in stareain care a fost chemat,in aaceea sa ramana inaintea lui Dumnezeu.
25Cat despre fecioare,n-am porunca de la Domnul.Va dau insa sfatul meu,ca unul care am fost miluit de Domnul sa fiu vrednic de crezare.
26Socotesc deci ca aceasta este bine pentru nevoia ceasului de fata:Bine este pentru om sa fie asa.
27Te-ai legat de femeie?Nu cauta dezlegare.Te-ai dezlegat de femeie?Nu cauta femeie.
28Daca te vei insura,n-ai gresit.Numai ca unii ca acestia vor avea suferinta in trupul lor.Eu insa va crut pe voi.
29 Si aceasta v-o spun fratilor:Ca vremea s-a scurtatde acum,asa incat si cei ce au femei sa fie ca si cum n-ar avea.
30Si cei ce plang sa fie ca si cum n-ar plange;si cei ce se bucura,ca si cum nu s-ar bucura;si cei ce cumpara,ca si cum n-ar stapani
31Si cei ce se folosesc de lumea aceasta,ca si cum nu s-ar folosi deplin de ea.Caci chipul acestei lumi trece.
....................
38 Asa ca,cel ce isi marita fecioara bine face;dar cel ce n-o marita si mai bine face.
........................................
Poate v-am facut curiosi si ve-ti incerca sa cititi Noul Testamen din Biblie pentru ca este foarte frumos.
|
|
 |
 |
Sus
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Octavian
Adeptus Exemptus

|
Trimis: Sâm 18 Iul 2009, 18:57 Titlul subiectului:
|
|
|
Multi gasesc de cuviinta sa vorbeasca in numele lui Dumnezeu.
Ma intreb daca nu cumva acestea nu erau decat niste reguli pentru a tine in frau bolile venerice. Consider ca astfel de reguli au fost extrem de importante, incluzand regula ce impune sexul doar in casatorie pentru a evita si copiii din flori, dar... vremurile s-au schimbat.
De asemenea, daca va uitati in islam, veti vedea ca abstinenta duce la fanatism religios, ceea ce nu poate fi rau decat pentru individ in sine dar nu si pentru religie in general.
Deci revin in afirmatia mea: regulile sexului nu sunt decat pentru a mentine o societate curata si pentru supunere totala (in caz de boala venerica: vezi daca nu ma asculti? Dumnezeu te-a blestemat; ceea ce nu e departe de adevar, dar prin asta se impunea ascultarea oricarui mesaj venit de la preot, indiferent cat de corect sau incorect ar fi)
Ultima modificare efectuată de către Octavian la Sâm 18 Iul 2009, 21:28, modificat de 1 dată în total
|
|
 |
 |
Sus
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
anys
Zelator

|
Trimis: Sâm 18 Iul 2009, 20:37 Titlul subiectului:
|
|
|
Pacat este orice fapta care devine viciu,incepand de la mancare si terminand cu sexul.Si este logic si din punct de vedere psihologic.Eu mi-am exprimat punctul de vedere vizavi de subiectul cu casatoria si copii si am incercat sa argumentez putin,dar este dificil sa exprimi in cateva randuri.
Octavian pentru orice subiect daca se cauta mult se pot da interpretari multe si diferite.Ceea ce am scris face parte din intaia epistola catre corinteni a Sfantului Apostol Pavel.Eu cred,poate gresesc,te rog sa nu te superi,ca tu nu ai incercat sa citesti Noul Testament.Cred ca daca orice om il citeste ajunge sa vada altfel totul,deoarece este prea multa inteligenta in acele randuri scrise acum mult timp pentru nivelul si civilizatiei de atunci.
O seara buna tuturor!
|
|
 |
 |
Sus
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Octavian
Adeptus Exemptus

|
Trimis: Sâm 18 Iul 2009, 21:33 Titlul subiectului:
|
|
|
Exact, pacatul vine din viciu.
Am vazut un studiu stiintific (nu mai stiu ce universitate l-a facut, dar parca era de prin Belgia) ce sustine ca om om ce sustine mai putin de 2 contacte sexuale pe saptamana are sistemul imunitar mult slabit, acelas lucru intamplandu-se la cei cu mai mult de 3 contacte sexuale pe saptamana.
Spre rusinea mea nu am citit Noul Testament (cel putin nu cap coada, doar anumite fragmente).
|
|
 |
 |
Sus
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
anys
Zelator

|
Trimis: Sâm 18 Iul 2009, 23:21 Titlul subiectului:
|
|
|
|
Nu e nici o rusine,toate la timpul lor.
|
|
 |
 |
Sus
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
danjoe
Theoricus

Data înscrierii: 31/Dec/2005 Mesaje: 112 Locație: Sinaia 45.3N-25.5E
|
Trimis: Dum 20 Sep 2009, 21:56 Titlul subiectului:
|
|
|
Adevar grait-a si Octavian si Anys!
Chiar de intram in toamna, poate am mai discuta despre pacat, viciu precum si despre "toate la timpu' lor".
Un cruciat al dreptatii!
_________________ .·.Cu Credinta in Dumnezeu si in Nemurirea Sufletului.·.
|
|
 |
 |
Sus
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
goddlik3
Probationer

Data înscrierii: 18/Dec/2009 Mesaje: 17 Locație: Alexandria
|
Trimis: Sâm 19 Dec 2009, 13:20 Titlul subiectului:
|
|
|
Nu stiu daca a fost Iisus casatorit si/sau a avut unul sau mai multi copii. Nu cred ca vom sti niciodata daca a fost asa sau altfel. Dar ma intreb... oare asta conteaza cu adevarat? Daca am sti ca lucrurile au stat asa, oare mesajul Sau si-ar schimba valenta? Din tot ce stiu despre Iisus nu pot decat sa ma gandesc ca El nu a vrut ca noi sa ne centram in jurul persoanei Sale, ci in jurul MESAJULUI SAU! El asta a sustinut intotdeauna... anume ca mesajul Sau este mai important decat persoana Sa.
Observ cu stupoare ca acest articol este, daca nu cel mai lecturat, unul dintre cele mai accesate de pe aceste portal... Problema naturii relatiei dintre Iisus Hristos si Maria Magdalena este insignifianta, in realitate. Mai bine petrecem acest timp, timp in care se dezbate aceasta dilema, comentand asupra mesajului sau. In fond asta este problema care se pune... A fost Omul mai important decat Mesajul?
Va cer iertare daca raspunsul meu are o natura usor incisiva si poate fi interpretat in mod gresit.
Toate cele bune.
|
|
 |
 |
Sus
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
danjoe
Theoricus

Data înscrierii: 31/Dec/2005 Mesaje: 112 Locație: Sinaia 45.3N-25.5E
|
Trimis: Vin 25 Dec 2009, 21:19 Titlul subiectului:
|
|
|
Pentru inceput va urez un Craciun Fericit, un AN Nou si mai fericit.
@goddlik3:
-au contraire, natura relatiei Iisus-Maria este cruciala pentru Biserica Crestina, cu tote variantele ei posibile.
-daca iei simplu, dogma bisericeasca, ai sa vezi lucruri confuze si care parca te chiar indeamna la pacat.
-daca acest topic are o audienta foarte mare este meritul tuturor respondentilor, este o dovada ca oamenii inca mai gandesc, inca isi mai pun intrebari, inca incearca sa se scuture de dogme.
-oamenii cred in Dumnezeu, dar de la EL in jos incep sa apara intrebarile:
ex: Iisus Hristos, fiu al Omului(cf. Talmud) sau fiu al Domnului(cf. Biblie)???
Eu consider ca Dumnezeu este Unicul, nimeni nu-I poate fi pus alaturea, decat Dumnezeul din noi-insine. Noi suntem fii Lui si nu avem nevoie de intermediari intre noi si EL. Daca fiecare fiinta umana ar pleca de la aceasta premiza s-ar scuti multa ura, angoasa si distrugere pe aceasta mica creatie a Lui, numita Pamant.
Dumnezeu sa ne apere si sa ne bincuvanteze, ca distrugerile le facem noi in numele Lui!
_________________ .·.Cu Credinta in Dumnezeu si in Nemurirea Sufletului.·.
|
|
 |
 |
Sus
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
|
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum Nu poti posta fisiere in acest forum Nu poti descarca fisiere din acest forum
|
|
 |